La Defensen joulutori

 Pitkän ja hyvin nukutun yön lähdimme vähän laiskasti liikkeelle ja mikäpä siinä, lomalla kun ollaan.

Bussilla Chessyn asemalle ja sieltä Navigo-passeihin viikon latinki ja ei kun junaan! Hiukan jaksoi naurattaa Starbucksin kahvimukien nimeämiset. Helmistä tuli Salome ja Onnista Honey. 

Ajoimme suoraan La Defensen liikekaupunginosaan, jonka Grande Archen ympärillä kromi, lasi ja teräs kiilsi auringossa. Uskomaton maisemanmuutos keskustan arkkitehtuuriin nähden.

Nykyaikaisen riemukaaren edessä oli joulutori. Pikkuisissa mökeissä oli monenlaista myytävää. Nougat tuntui olevan perinneherkku, joten hankimme sitä. Kauppias oli niin hauska vekkuli, etten kysynyt hintaakaan. Olisi kyllä pitänyt... Mutta joulu on kerran vuodessa vaan.

Jouluisista tunnelmista yritimme siirtyä vanhalle Riemukaarelle, mutta juna-aseman hissi oli remontissa. Olisimme päässeet liukuportaissa ylös, mutta alas ei olisi ollut uskallusta yrittää, joten hyppäsimme takaisin junaan ja ajoimme Chessyyn. Epäonneksemme myös bussi hajosi, joten kotimatka tehtiin korvaavalla autolla, johon ahtautui järjetön määrä väkeä. Mistään ei oikein pystynyt pitämään kiinni, muttei toisaalta mahtunut kaatumaankaan. Tuliais-macaron-leivokset ottivat vähän osumaa repussa, mutta jälkeen kerran selvittiin.

Kylpyamme, leffailta, lämmin ruoka ja joulutorin konvehdit. Niistä oli loppuilta tehty. 




Kommentit

  1. Kiitos teksteistä ja kuvista, sain Juhalta tämän linkin. Toivottelen mukavia lomapäiviä ja hyvää matkaa sitten taas kotiin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marriott's Village Paris

Joukkoliikenne