Kotipäivä

 Disneylandin jälkeen oli kiva pitää kotipäivä.

Siihen kuului kylpyammeessa nautiskelua, äiteen kylpyläkäynti - aivan ihana kokemus, ison altaan vesi varmaan +35 astetta eli nautinnollista uida rauhassa ja nauttia hierovista suihkuista. Kylpylässä oli minun lisäkseni nolla ihmistä. Uimasta tultuani menin naurettavan pieneen saunaan, jonka ovenkahvassa luki Tylö. Suomalaisen saunan kiukaassa oli kolme kananmunan kokoista kiveä ja löylykauha oli ruokalusikan kokoinen. Lämpöä kuitenkin oli ja istuin saunassa kuivuttelemassa iso pyyhe enimmäkseen pepun alla. Ohi kulkenut siistijä hälytti virkailijan, joka tuli koputtamaan saunan oveen ja kertomaan, että saunassa pitää olla uimapuku päällä! Tässä vaiheessa olin tietysti kietonut pyyhkeen ympärilleni, mutta se ei riittänyt. Yritin vielä selittää ja pahoitella, että kun Suomessa saunaan ei saa mennä uimapuvussa, mutta virkailija osoitti nakuilustani kiihtyneenä ohjetaulua ja siinähän se luki. Uimapuku on pidettävä päällä. Enpä tiedä ketä se häiritsi. Tai tiedänhän minä: siistijää. Ehkä luuli, että istun siellä isolla ja epähygienisellä suomalaisperseelläni erittämässä jotain näljää lauteisiin - mene ja tiedä. 

Tätä kirjoittaessani tulin juuri toistamiseen altailta ja olisin toivonut, että säännöt koskisivat kaikkia tasapuolisesti... Nyt kaverina oli lapsiperhe, jonka muksut pomppivat veteen kuin hyppypavut, koko ajan, vaikka hyppiminenkin on ankarasti kielletty. No eipä tuo niin paljon häirinnyt, että olisin kirmannut kantelemaan virkailijalle.

Kotipäivään kuului myös Uber eats eli älyttömän kätevä äppi, millä voi tilata ravintoloista tai kaupoista ruokaa kotiin. Kuljetuksien hinta on noin 0-3€ eli varsin kohtuullinen. Vikatikit hyvitetään nopeasti Uberin puolesta, joten ei tarvitse sitäkään murehtia. Tällä viikolla on kokeiltu aasialaista, italialaista ja mexicolaista makumaailmaa. Toki ekana iltana tilattiin suoraan kaupasta ihan perusruokaa, aamupalatarpeita, juomia yms., koska se leikkaa kyllä kivasti reissun kustannuksia.

Pikku iltakävelykin tehtiin. Siitä kuvasatoa. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marriott's Village Paris

Joukkoliikenne

La Defensen joulutori